Två veckor unga små hjärtegryn

I onsdags fyllde femlingarna två veckor. De har öppnat ögonen och börjar bli nyfikna på den stora världen, ja alltså bolådan. De har kommit på vad de fyra konstiga utväxterna på kroppen är till för så nu kravlar de sig runt i lådan på sina taniga och darriga små ben. Den enda pojken i gänget är mest framåt och orädd för tillfället. Härom natten lyckades han ta sig över upphöjningen vid bolådans ingång och hamnade på golvet. Han kom dock inte långt förrän båda mammorna högljutt väckte mig så att jag kunde lägga tillbaka honom i lådan. Tjejerna är lite försiktigare och ropar högt efter mamma varje gång man lyfter upp dem. Det är därför inte helt lätt att ta foton på dem en och en, någon av mammorna kommer genast för att hämta tillbaka sin teling till tryggheten i lådan.

Jag är säker på färgerna på 3 av bebisarna medan de andra 2 fortfarande är för ljusa för att jag säkert ska kunna bestämma färgen. Jag har inte heller bestämt deras namn än. De får bli lite äldre och visa mer av vilka de är innan jag väljer vad de ska heta. Än så länge heter flickorna bara ett, två, tre och fyra medan pojken, som föddes sist, har arbetsnamnet Lillebror.

 

Det här är Tallous bebisar;

Flicka nr 1 är brunmaskad (SBI n)

 

Flicka nr 2 är bruntabbymaskad (SBI n21)

 

Flicka nr 3 är troligtvis blåtabby (SBI a21) eller lilatabby (SBI c21). Hon eller lilla fröken nr 4 stannar kvar hos oss.

 

och det här är Naylas bebisar;

Flicka nr 4 är antagligen chokladtabby (SBI b21)

 

Lillebror är bruntabby (SBI n21)

 

 

Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.