Smulan

Blåmaskade Smulan heter S*Tjejringens Muffin på stamtavlan och hon är född den 7 mars 2008. Hon har 2 systrar, Tosca och Ambrosia samt en bror som heter Mumsing. När hon kom till oss var hon inte en hel muffin utan bara en liten Smula…

Smulan, 9 veckor gammal

Finaste Smulan är en alldeles, alldeles underbar tjej som inte såg mycket ut för världen när hon var bebis. Hon var en liten och klen bebis som efter en maginfektion blev så uttorkad att hon faktiskt höll på att dö vid 3 veckors ålder. Hon var dessutom alldeles sönderslickad av sin mamma Flora och hela lilla huvudet var täckt av sårskorpor och varbölder. Det var bestämt att en av de 3 systrarna skulle bo hos mig men Smulan var inte ens med i diskussionerna från början. På bilderna nedan är hon 4 veckor gammal och det var första gången jag såg henne. Hon kom fram till mig och med ett högljutt jamade klättrade hon upp för mitt ben. Hon tystnade först när jag pussade på henne och så fort jag satte ner henne så klättrade hon upp igen. Hon visste förstås att det var hon som skulle flytta hem till mig, det tog bara ett tag innan jag och Marina fattade det också. Den här lilla kråkan har vuxit upp till en väldigt vacker prinsessa!

Stackars lilla huvudet!

  ja, vad säger man..

När Smulan flyttade hem till oss var det inga tveksamheter alls från hennes sida. Hon klev ur transportburen, hälsade på sina nya “storebröder” och sedan var det klart – hon var hemma!  Efter bara ca 30 minuter åt dom alla tre tillsammans från samma tallrik och sedan dess är dom bästa kompisar. Hon är otroligt gosig och ligger gärna i mitt knä eller under mitt täcke. Hon jamar inte utan har ett alldeles eget ljud när hon pratar, vilket hon gör mycket och gärna. Hon är en mycket klok kattfröken och hon förstår svenska. Det låter förstås helt galet men det men det är faktiskt fler än jag som varit med om händelser som klart visar att hon faktiskt förstår vad man säger…

Smulan har fått 4 kullar och du kan läsa mer om dom under fliken Kattungar i övre raden.

Vid de 2 första parningarna behövde hon träffa sina pojkvänner två gånger. Det släpptes minsann inga ägg innan hon har lärt känna den tilltänkta pappan! Nej, hon vill faktiskt bli lite uppvaktad och kanske få dansa lite innan det blir några bebisar gjorda. Det är egentligen ganska klokt. Numera verkar hon lita på att jag har OK smak vad gäller kattkarlar och det går bra att bli parad direkt.

Hon är en fantastiskt bra mamma. Hon har full koll och eftersom hon är så trygg och lugn blir bebisarna också det. Smulan litar helt och fullt på mig i alla lägen. När jag kommer in till henne och bebisarna brukar hon ta sig en sväng och koppla av lite men självklart kommer hon så fort någon av hennes små telingar ropar. Med Smulans omtanke, kärlek och tålamod har hennes bebisar blivit otroligt gosiga, mysiga, charmiga och nyfikna små hjärtegryn!

Den 31 augusti 2015 kastrerades Smulan. Hon hade under hela året väldigt tydligt visat att hon inte var nöjd med tillvaron och med tanke på hennes ålder var det dags att låta henne pensioneras från uppfödningen och istället bli en gosekisse och världens bästa mormor förstås.

Som kastrat har hon vuxit på sig och hon är nu så bedårande vacker. Det allra bästa är att hon återigen är min underbara, gosiga tjej som älskar att ligga i mitt knä och “bebistrampa”.

pafeljnkgjecence

Vackra blå ögon

KALLAS FÖR: Smulan, Smul och Smulbebis

FÖDD:  2008-03-07

FÄRG:  Blåmaskad (SBI a)

FAR:  S*Skönhetens Dennis JR  (SBI b21)

MOR:  S*Tjejringens Flora  (SBI a)

UPPFÖDARE:  Marina Walström

BLODGRUPP:  A

TESTAD NEGATIV FÖR FiV/FelV: 2009, 2010, 2011

HCM-SCANNAD med normal resultat:

2009 av Lennart Nilsfors

2011-04-04 av Lennart Nilsfors

2012-11-29 av Anna Bodegård-Westling

2014-08-19 av Eva Adolfsson

NJURSCANNAD med normal resultat:

2014-08-19 av Eva Adolfsson

KASTRERAD: 2015-08-31

Stamtavla