Kull nr 2 Smulan 2011

Henri och Morris är nu stora och ståtliga Birmapojkar. Båda två har ett alldeles underbart temperament, dom är lugna, trygga och självklart hur vackra som helst. Jag har turen att kunna träffa dom båda två med jämna mellanrum. Dom har blivit kopior av sina föräldrar; Morris är otroligt lik pappa Colin och Henri är nästan fånigt lik Smulan, fast med manliga drag – tack och lov. Det är kul att deras föräldrar så tydligt syns i var och en av dom.

Morris kommer och hälsar på ibland tillsammans med storebror Findus. Det är lika fascinerande varje gång dom kommer hem till oss – alla katterna nosar ordentligt på varandra och sedan är det som att dom alltid bott ihop.

Henri har jag åkt och hälsat på ett par gånger och han kommer alltid och möter vid dörren. Han är alltid mitt bland alla människor och kräver att få allas uppmärksamhet hela tiden.

Lilla Morris har blivit stor kille

Henri myser i sängen

 

*******************************************************************************

 

Tiden går fort och nu är Morris och Henri lite drygt 7 veckor gamla. Båda två är runda och goda och äter så det knakar, deras vikter ligger runt 850 gram. Lilla Henri som hade såna problem med att tutta och som vägde så lite från början har vuxit om storebror.

Vi har varit på landet i en vecka nu och både jag och alla 4 katterna stormtrivs. Det är så mycket bus i dom små kropparna och dom har redan lärt sig att springa framför mina fötter och försöka fälla mig med sina kroppar. Det är ett smärre under att jag inte ramlat och brutit alla ben i kroppen…

Tyvärr har laddaren till min kamera gått sönder så jag kan inte ta några foton nu. Jag får ta igen det när kameran fungerar igen!

Egentligen borde man alltid ha minst en kattunge i den här åldern – det finns inget mer underbart än att sitta och titta när dom små hjärtegrynen leker. När dom sedan kommer skuttande,  hoppar upp i knät, rullar ihop sig som små bollar och somnar tryggt så är livet riktigt gott! Stressade människor borde egentligen få remiss på en katt – man kan ju inte göra annat än att bara sitta och njuta när man får ynnesten att vara sängplats åt en liten katt!

 

********************************************************************************

 

Morris och Henri fyller 4 veckor idag och har precis börjat busa. Roligast för tillfället är att bita varandra i fötterna. Det har resulterat i att Morris har fått ett litet sår under ena ögat av en vass liten klo. Det läker jättebra men ögat är lite rött och irriterat.

Henri får fortfarande ersättning och går upp jättebra i vikt. Morris väger fortfarande lite mer men jag blir inte förvånad om lillebror går om honom snart… Det är också Henri som tar alla initiativ till att utforska världen medan Morris, åtminstone till en början, ligger nöjd och filosoferar. Efter ett tag kan han inte låta bli att följa efter och kolla vad brorsan sysslar med och sen är buset i full gång igen.

  

 

Tallou har blivit killarnas extramamma. Jag vet att honor som får ungar samtidigt kan dela på ansvaret för de små men jag vet inte hur vanligt det är att en nybliven kattmamma låter en annan fertil hona ta hand om hennes bebisar. Hur som helst så får Tallou vara med så mycket hon vill. Ofta tar dom hand om var sin bebis eller så tar Smulan en paus och går iväg en sväng medan Tallou vaktar hennes små älsklingar. Tallou tvättar, vaktar och till och med ”toalettar” bebisarna! Det är fascinerande att se hur djupt instinkterna sitter och jag är säker på att Tallou kommer att bli en alldeles förträfflig mamma – när den tiden kommer.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Det små trollen växer så det knakar och imorgon blir dom 3 veckor ”gamla”. Dom är vakna längre stunder nu och nyfikenheten blir större och större för varje dag. Än så länge vill dom helst vara nära mamma Smulan men snart kan man gosa med dom utan alltför höga protester.

Jag har bestämt deras katterinamn nu;

Sockis ska heta SE*Noonoocoo´s Motega. Motega betyder ”ny pil(båge)”.

LillStrumpa ska heta SE*Noonoocoo´s Mitexi. Mitexi betyder ”helig måne”

Båda killarna har hittat sina familjer; Motega/ Morris ska flytta till Mikael Günther och Findus (aka Tadi från förra kullen) medan Mitexi/ Henri ska flytta till Linn Rothman som är god vän med min äldste son. Det känns förstås både tryggt och härligt att veta att båda små hjärtegrynen kommer att bli älskade, bortskämda och få precis så underbara liv som katter ska ha.

 

SE*Noonoocoo´s Motega  SBI c21. Ska kallas för Morris

 

SE*Noonoocoo´s Mitexi  SBI a. Ska kallas för Henri

 

Som jag berättat tidigare så har allt runt Smulan varit annorlunda den här gången och det fortsätter. Hon har varit nöjd med att ha sina små i den tilltänkta bolådan (även om hon valde att föda i toalådan sist) och har aldrig flyttat sina små. Men igår när jag skulle lägga mig var bolådan tom – Smulan hade lagt bebisarna i min säng istället. Tyvärr är min säng ganska hög och små kattungar skulle troligtvis bryta nacken vid ett fall ner från den, vilket ju inte är riktigt önskvärt. Jag la tillbaka ”Bröderna Brothers” i bolådan och förklarade för Smulan att sängen INTE var nån bra plats för hennes små älsklingar utan att dom minsann skulle ligga i bolådan. Och hur bra gick det tror du… Jag gick iväg en kort stund och när jag kom tillbaka hade hon flyttat kattungarna till ungefär samma plats fast på golvet under sängen istället… suck! Att klockan var mitt i natten och jag ville sova var helt ointressant för den ömma modern – det var bara att fixa en ny och rymligare låda. Jag vill här också påtala att det faktiskt har gått alldeles utmärkt bra att tutta 4 nästan flyttfärdiga kattungar i denna bolåda men tydligen tar dessa 2 små skruttar upp så otroligt mycket plats att en flytt till en större lägenhet var absolut nödvändig…

Här syns det ju tydligt hur mycket plats dom små ulllbollarna tar upp…

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Nu har de små killarna blivit 2 veckor gamla och dom blir mer och mer aktiva. Jag kallar dom Sockis och LillStrumpa. Sockis är en lilatabby kille med jättestora tassar. Jag tror att han kommer bli lika stor som sin pappa och farfar. Han bara äter, sover och är konstant proppmätt. Han öppnade ögonen på 2 veckorsdagen, det är ju ingen brådska med att titta när man ändå bara sover hela tiden…

LillStrumpa är blåtabby och den mest aktiva av bröderna. Han hade öppnat båda ögonen redan efter 6 dagar. Däremot har han lite svårt att få till tuttandet ordentligt så honom stödmatar jag. När jag kommer och rör om ersättningen i en liten kopp så hör han mig och vaknar direkt. Han börjar pipa högt och kravlar sig mot mig. När jag har fått upp honom i famnen suger han i sig maten i ett riktigt imponerande tempo.

Sockis

 

LillStrumpa

 

Fina små killar                                  Sockis                                               LillStrumpa

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Ikväll den 19 juni 2011 nedkom Smulan med 2 små bebisar. Bebis nummer 1 föddes kl. 22.25 och nummer 2 kom till världen kl. 22.45. Efter en första inspektion av de nedre regionerna tror jag att det är 2 pojkar. Dom vägde 110 respektive 107 gram och dom är naturligtvis världens allra vackraste små birmabebisar.

Två alldeles nyfödda små hjärtegryn

Bolådan stod nere i vardagsrummet och där föddes de små. När det blev läggdags var Smulan orolig och jag flyttade upp lådan till kontoret som ligger i anslutning till mitt sovrum. Men där skulle det då absolut inte ligga några bebisar. Jag hann bara ställa ner bolådan så kom Smulan, klart irriterad, med en bebis i munnen. Det tog mig ett par turer upp och ner för trappan innan jag förstod vad jag gjorde för fel – i förra huset stod bolådan vid min ena sänggavel och det kommer självklart Smulan ihåg. När lådan till slut stod på sin rätta plats så skuttade Smulan nöjt in och tog hand om sina små älsklingar.

 

Smulan har träffat S*SuperClassic´s Colin Cool som är en stor, supermysig  lilatabbykille. Han har ärvt sitt fantastiska temperament från sin pappa Abbe (GIP GIC S*Fairlight´s Aberfeldy) och sitt vackra utseende från sin mamma Maxime (SC S*SuperClassic´s Madame Maxime).

 

Anita – Stort TACK för att Smulan fick träffa denna underbara och vackra unga herre. Erika och Jesper – ett minst lika stort TACK för att ni kunde ta emot Smulan så snabbt och för att ni skämde bort henne på alla sätt under tiden hon var hos er!!

Möjligt färgutfall; blå och lila samt tabby.

Inavelsprocent på 6 generationer = 0,00 och på 8 generationer = 0,307

 

 

Dag 65 är den 20 juni så om allt går som det ska har vi små underbara ullbollar här hemma precis före midsommar! Om du blir intresserad av Smulans små kattungar så är du förstås hjärtligt välkommen att höra av dig via mail eller telefon.

 

Hungriga små bebisar från förra kullen