Tallou

SE*Noonoocoo´s Tallou är bruntabbymaskad och föddes den 3 juli 2010. Hennes namn betyder “strömmande vatten” vilket passar henne perfekt eftersom hon är precis överallt, inte minst när hon var liten tjej. Hon var både klart busigast och modigast i kullen som bestod av en syster (Tehya) och två bröder (Tadi och Tyee). Hon var först med allt vilket bland annat ledde till att hon hoppade ner från hög höjd på ett granitgolv. Hennes lilla knäskål hoppade ut led och hon opererades i december 2010. Efter en lång rehabilitering med mycket begränsad rörelsefrihet blev hon, tack och lov, helt återställd.

Tallou 2 veckor ung

 

Tallou skulle egentligen bo hos Smulans uppfödare Marina Walström. Dessvärre tyckte några av hennes katter att det var en riktigt usel idé och hon fick flytta tillbaka till oss. Som tur var blev hon accepterad av de andra katterna direkt och nu är hon bästis med sin mamma Smulan. Det värmer i hjärtat att se!

Mor och dotter myser

 

Lilla Tallou charmar alla hon möter och hon är bara så otroligt söt. Hon har ärvt Smulans underbara temperament och spinner bara man kommer i närheten av henne. Hon är också hur gosig som helst och tippar allt som oftast omkull framför fötterna och kräver att bli kelad med. Hon kan inte jama utan har sitt alldeles egna sätt att prata på – det låter mer som att hon knarrar med en liten suck på slutet.

Tallou i närbild

 

Hon började löpa vid knappt 8 månaders ålder. Första gången siktade in sig på Pelle och gjorde sig till efter konstens alla regler och med ett högljutt prrrriing ålade hon sig fram och strök sig mot honom. Pelle var inte ett dugg imponerad utan försökte ge henne stryk – men missade och ramlade omkull. Sedan började det hela om och så höll dom på i ett par dagar… När hon löpte andra gången hade hon lärt sig att det var Findus som var mannen i huset. Det var lite synd om Findus som hade två små tjejer som trånande jagade efter honom medan han tappert försökte hitta någonstans där han fick ligga ifred.

Närbild på Publikens Favorit 8 mars 2014

1.20 F5 ISO 800 - gillar och visade

 

tecknad katt tvättar tassen

  

  

KALLAS FÖR: Tallou, LilleLo och Skruttallou

FÖDD: 20100703

FÄRG: Bruntabbymaskad (SBI n21)

FAR: S*Snurrpan´s Mascot  (SBI b21)

MOR: S*Tjejringens Muffin  (SBI a)

UPPFÖDARE: Jag själv

BLODGRUPP: A

TESTAD NEGATIV FÖR FiV/FelV: 2011-12-29

HCM-SCANNAD med normal resultat:

2011-12-27 av Eva Adolfsson

2012-11-29 av Anna Bodegård-Westling

2014-08-19 av Eva Adolfsson

2016-09-26 av Eva Adolfsson

NJURSCANNAD med normal resultat:

2014-08-19 av Eva Adolfsson

2016-09-26 av Eva Adolfsson

TESTAD FÖR PARASITER PÅ SVA med negativt resultat

2017-11-17  Tritrichomonas foetus / Giardia / Cryptosporidium

Stamtavla