Kull nr 1 Smulan 2010

Förra gången kom bebisarna på dag 66. På eftermiddagen dag 67 började Smulan lägga sig tillrätta, i toalådan. Det gjorde hon innan förlossningen sist också och jag förklarade att hon fick föda var hon ville UTOM i toalådan. Jag satte för ingången och vakade hela natten. Vid 08.00 somnade jag av ren utmattning men jag var inte speciellt orolig eftersom jag var fullständigt övertygad om att Smulan skulle väcka mig den här gången också… just det ja…
Marina ringde vid 11.30 och frågade om det hänt något men jag kunde inte hitta Smulan någonstans?? Efter ett febrilt letande hittade jag henne till slut – i toalådan – och bredvid henne låg 4 alldeles nyfödda små bebisar. Jag fick ett kortvarigt hjärtstillestånd och trodde att bebisarna ätit sand och dött men det visade sig att Smulan förstås hade full koll. Bebisarna var tvättade, torra och nöjda. Jag flyttade snabbt hela lilla familjen till bolådan och en första koll visade tydligt att det var 2 pojkar och 2 flickor. Jag tycker förstås att dom är finast i hela världen men jag är kanske inte helt opartisk…

Alldeles nyfödda bebisar

 

Pojkarna var jättefina redan från början medan flickorna mest såg ut som ynkliga små spökdjur. Det var lite oroande men Smulan såg också eländig ut som liten så förhoppningen var att dom skulle utvecklas precis som hon gjort – och det har dom. Båda två har blivit väldigt vackra unga damer och killarna har vuxit upp till riktigt ståtliga unga herrar!!

Inte nog med att det var 2 pojkar och 2 flickor i kullen utan alla har dessutom olika färg. Tadi är chokladtabbymaskad (SBI b21) och Tyee är chokladmaskad (SBI b). Tehya är lilamaskad (SBI c) och Tallou är bruntabbymaskad (SBI n21). Som grädde på moset visade det sig att dom har sockar och kilar allihopa.

Den 12 december ställdes kullen ut på Birka Kattklubbs utställning. Domare var Steph Bruin och hon tyckte kullen var helt underbar och dom blev BEST IN SHOW!!! Dessutom blev Smulan BEST IN SHOW Avelshona!

 

Tadi betyder vind (som blåser) Han heter numera Findus och bor hos Mikael i Tyresö.

 

Tyee betyder hövding. Han bor i Västerås med Louise, Adam och kattkompisen Tindra.

 

Tehya betyder värdefull och hon bor med Gina på Kungsholmen.

 

Tallou betyder strömmande vatten

 

Första kullen i mitt eget stamnamn SE*Noonoocoo´s, föddes den 3 juli 2010. Pappa är S*Snurrpan´s Mascot, en väldigt vacker chokladtabbymaskad pojke med ett alldeles underbart temperament. Han bor hos Jeanette och John Houdi  i Östervåla. TACK snälla för att Smulan fick komma och hälsa på er vackra kille – inte bara en utan två gånger – och för att ni tog så väl hand om henne!!

 

 

Möjliga färgutfall; Blå, lila, brun och choklad samt tabby.

Inavelsprocent på 6 generationer = 0,00 och på 8 generationer = 0,211

 

 

En vacker – och tjock – (förlåt Smulan) blivande mamma, 2 veckor före nedkomsten