Kull för S*Tjejringens 2009

Smulan har varit “på foder” hos mig och ska ge Marina en kull innan hon blir bara min alldeles egen tjej. Marina bestämde att hennes fästman skulle bli S*Tjejringens Pigall. Han är en vacker chokladmaskad kille som bor hos Ann Einarsson i Västerås.

Smulan väckte mig på förmiddagen och påpekade högt att det minsann var dags för mig att kliva upp. Jag ringde Marina som skulle hjälpa till, dels för att det var min första kattförlossning och dels för att det var hennes kull. När Marina kom hade en liten svanstipp åkt in och ut ett tag – utan fosterhinna. När det gått nästan 2 timmar var vi ganska säkra på att den lilla var död och eftersom vi visste att det var åtminstone 2 bebisar bestämde vi oss för att den måste ut. Jag tog tag i svanstippen och lyckades kränga ut svansen, en liten stjärt och bakbenen – som sprattlade!! Det visade sig att fosterhinnan satt kvar precis över ansiktet vilket gjorde att han inte börjat andas – en otrolig tur!! Strax efteråt kom en liten tjej och sedan en pojke till. Dom hade jättemycket päls som var alldeles lockigt och dom var alldeles underbara – förstås!!

3 små lurviga bebisar

Marina har “ätbara” namn på sina birmabebisar så dom fick heta Chili, Curry och Cayenne.

Chili      Curry      Cayenne

Det märktes snart att något hänt med Chilis svans när jag drog i den. Det är lätt hänt och inget man rekommenderar. Enligt veterinären hade benen i hans lilla svanstipp på något vis åkt isär så den hängde rakt ner. Den var också mycket mörkare än resten av kroppen men eftersom han inte hade ont så det fanns ingen anledning att ta bort den. Det såg till och med lite charmigt ut.

Här syns Chilis mörka svanstipp.